Literatuur
Locatie

Studio Klein

Datum & Tijd

15 december 17:30 - 18:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Boekenclub - Sam Bettens

Moderator: Joris Hessels
Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief op de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf!

In onze boekenclub geven we telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete auteur in gesprek te gaan over zijn of haar boek.

Het gesprek tussen lezers en auteur duurt een uur en wordt in goede banen geleid door Joris Hessels. Op zijn kenmerkend ontwapenende manier praat hij met Sam over zijn boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.

Sam Bettens - Ik ben

Na de monsterhit ‘Not an addict’ begon K’s Choice aan een wilde rit langs de grootste festivals over de hele wereld. Altijd al een afwijkende band met een uitgesproken sound, kozen ze hun eigen pad, met Bettens als rebellerend gezicht. Maar hoeveel ruimte voor een eigen identiteit heb je voor het oog van miljoenen? Sam Bettens neemt de lezer mee in zijn leven van vele gedaantes, van het telkens vervellen en zichzelf opnieuw uitvinden.

“Dit boek gaat over alles wat mij mezelf maakt. Er is niet echt een begin of een einde, het is een reeks zijwegen, haarspeldbochten en steegjes. Het is 50 jaar aan zoeken, leren, vallen, bijsturen, verlies en pure vreugde.”

Je krijgt de kans om je boek te laten signeren door Sam Bettens. Je kan het boek ook ter plaatse kopen aan de boekenstand van Boekhandel Walry.

Meer Sam Bettens op het festival

Sofababbel met Sarah Vandeursen in de Domzaal op vrijdag 15 december van 19u30 tot 20u30.

meer info
Sam Bettens

Sam Bettens is de leadzanger van de Belgische band K's Choice. In 1992 richt Sam samen met zijn broer Gert de veelgeprezen rockband K's Choice op. Hun grote doorbraak kwam in 1995 met de single ‘Not an addict’. Met K's Choice was Sam headliner op de grootste Europese festivals en tourde hij door de hele VS. Naast K's Choice bracht Sam ook 4 albums uit als soloartiest. Zonder K's Choice op te geven, en altijd klaar om zijn carrière een nieuwe wending te geven, richt Sam begin 2020 zelfs een nieuwe band op, Rex Rebel, die in februari van dat jaar zijn eerste volledige album "Run" uitbrengt. Over zijn transitie vanaf 2019 (Sam werd geboren als Sarah) en zijn leven als rockzanger, brandweerman, Amerikaan, stiefouder en vader schreef hij het boek ‘Ik ben’. Sam woont met zijn gezin in Californië. 

Joris Hessels

Het grote publiek leerde Joris Hessels kennen dankzij het programma 'Radio Gaga', waarin hij samen met boezemvriend Dominique Van Malder bijzondere locaties en verhalen opzocht. Sindsdien is zijn empathische persoonlijkheid en warme stem niet meer van het scherm weg te denken. Ook met zijn jongste programma 'De Weekenden' laat hij mensen aan het woord die we te weinig horen.

bandje aandoen

Reserveren?

Voor de boekenclub moet je op de dag zelf reserveren. We werken niet met online inschrijvingen maar je kan deelnemen door een pasje te vragen aan het onthaal voor het gewenste programma-onderdeel. Met dit pasje krijg je toegang tot de zaal. Wil of kan je toch niet deelnemen? Breng het pasje dan terug binnen zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!