Literatuur
Locatie

Studio Klein

Datum & Tijd

15 december 19:30 - 20:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Boekenclub - Maud Vanhauwaert

Moderator: Annelies Moons
Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief op de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf!

In onze boekenclub geven we telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete auteur in gesprek te gaan over zijn of haar boek.

Het gesprek tussen lezers en auteur duurt een uur en wordt in goede banen geleid door Annelies Moons. Deze boekenwurm met de warme stem praat met Maud over haar boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.

Maud Vanhauwaert - Tosca

In een brief aan haar uitgever legt vertaalster May uit hoe een treffend potloodportret het begin vormde van een verstikkende uitwisseling van woorden met Aline, een jonge vrouw die zich al lijkt te verzoenen met haar nakende dood. Hoe harder May deze Aline probeert te leren kennen, te begrijpen, te redden, hoe meer May met lege handen lijkt te staan. En lege pagina’s. 

Tosca is een poëtische roman vol onderhuidse spanning over twee vrouwen die verstrengeld raken in een toxische relatie, waarbij de grens tussen feit en fictie flou wordt en waarin steeds twijfelachtiger wordt wie wie parasiteert.

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert behaalde een masterdiploma Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen en een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf doceert. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ (2011, uitgeverij Querido) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig_’ (2014, Querido) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck- wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Ze werd aangesteld tot ereburger van de stad Veurne en in 2018-2019 was ze stadsdichter van Antwerpen. In mei 2020 verscheen Het stad in mij (Das Mag), dat werd bekroond met de Jan Campertprijs 2020. Maud Vanhauwaert is dochter van Pol en Daniëlle en tweelingzus van Julie. Ze woont samen met Limore en Perèz en een venijnige straatkat, De Kleine Charlemagne. 

Annelies Moons

'Praat wel heel graag', stond er ooit op het rapport van Annelies Moons te lezen. Geen wonder dat ze er haar werk van maakte. Al luistert ze nu liever dan ze zelf praat. Want verhalen, want dat is haar grote echte liefde. Verhalen die je bewegen en veranderen, uit de mond van mensen, op de radio of in boeken. Ze zoent dan ook dagelijks de grond waarop ze mag werken, of het nu die van Radio 1 is of één of andere culturele instelling waar ze in gesprek mag gaan.

bandje aandoen

Reserveren?

Voor de boekenclub moet je op de dag zelf reserveren. We werken niet met online inschrijvingen maar je kan deelnemen door een pasje te vragen aan het onthaal voor het gewenste programma-onderdeel. Met dit pasje krijg je toegang tot de zaal. Wil of kan je toch niet deelnemen? Breng het pasje dan terug binnen zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!