Literatuur
Locatie

Studio Klein

Datum & Tijd

15 december 13:30 - 14:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas!
Terug naar Programma

Boekenclub - Machteld Stakelbeek

Moderator: Joris Hessels
Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief op de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf!

In onze boekenclub geven we telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete auteur in gesprek te gaan over zijn of haar boek.

Het gesprek tussen lezers en auteur duurt een uur en wordt in goede banen geleid door Joris Hessels. Op zijn kenmerkend ontwapenende manier praat hij met Machteld over haar boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.


Machteld Stakelbeek - Dag Dood, tot later

De dood hobbelt en stommelt je hele leven achter je aan. Hoe ga je om met het besef dat iedereen vroeg of laat de dood ontmoet? 

Dag Dood, tot later neemt je mee op een persoonlijke verkenningstocht naar het levenseinde. Het eerste deel onderzoekt wat er gebeurt als je doodgaat: wat gebeurt er als je sterft, hoe begeleid je een stervende, wat komt er kijken bij een uitvaart en wat gebeurt er met degenen die achterblijven? 

Het tweede deel laat je nadenken over de vraag wat er gebeurt als je dood bent. Is er leven na de dood? Wat zeggen religie, wetenschap, filosofie en verhalen hierover? 

Welk verhaal vertel jij jezelf? Het derde deel beschrijft de levenslessen die de dood brengt. Want doodgaan kun je niet oefenen. Maar leven wel. Een licht boek over een donker thema, dat inzicht en troost biedt.

Je krijgt de kans om je boek te laten signeren door Machteld Stakelbeek. Je kan het boek ook ter plaatse kopen aan de boekenstand van Boekhandel Walry.

Meer Machteld Stakelbeek op het festival

Sofababbel met Hannelore Bedert in de Domzaal op vrijdag 15 december van 15u30 tot 16u30.

meer info
Machteld Stakelbeek

Machteld Stakelbeek is psycholoog, coach en specialist op het gebied van relaties, leiderschap en levenskunst. Ze werkt als huispsycholoog voor diverse organisaties en verzorgt theatercolleges over relaties. “Als moeder, partner en ondernemer probeer ook ik alle ballen in de lucht te houden. Soms valt er eentje. Dan raap ik hem weer op. In het vinden van balans in mijn eigen leven heeft het werken met de archetypische godinnen me al vele aha-momenten opgeleverd.”

Nadat Machteld 3 keer in evenveel maanden tijd met de dood wordt geconfronteerd, besluit ze ‘het beest in de ogen te kijken’ en schrijft ze het boek ‘Dag Dood, tot later’, een verkenningsgids voor de levenden. Een licht boek over een donker thema, een boek dat inzicht en troost biedt. Machteld woont in Nederland, is getrouwd en moeder van twee zonen. 

Joris Hessels

Het grote publiek leerde Joris Hessels kennen dankzij het programma 'Radio Gaga', waarin hij samen met boezemvriend Dominique Van Malder bijzondere locaties en verhalen opzocht. Sindsdien is zijn empathische persoonlijkheid en warme stem niet meer van het scherm weg te denken. Ook met zijn jongste programma 'De Weekenden' laat hij mensen aan het woord die we te weinig horen.

bandje aandoen

Reserveren?

Voor de boekenclub moet je op de dag zelf reserveren. We werken niet met online inschrijvingen maar je kan deelnemen door een pasje te vragen aan het onthaal voor het gewenste programma-onderdeel. Met dit pasje krijg je toegang tot de zaal. Wil of kan je toch niet deelnemen? Breng het pasje dan terug binnen zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!