Workshops & Familie
Locatie

Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Datum & Tijd

25 juni 14:00 - 17:00

Bijlokesite nodigt de buurt uit

De historische Bijlokesite, een groene oase waar 20 organisaties - actief in cultuur, kunst en onderwijs - een thuis vinden, nodigt haar buren uit voor een leuke creatieve namiddag, in het kader van 100In1Day Belgium.

Buren zijn meer dan welkom op de Bijlokesite tussen 14:00 en 17:00 voor 3 gratis creatieve activiteiten. Er is een ijsjeskar voorzien, de eerste 100 buren die langskomen worden getrakteerd op een gratis ijsje!

Programma

 • Drawing Basses - JazzLab
  Twee sessies: om 14:00 en 15:30 (duur 55 min.)

  Een muzikaal tekenconcert gecomponeerd door een publiek van alle leeftijden! Bij Drawing Basses wordt het publiek de componist en bepaalt wat er gespeeld zal worden. Niet door een rondje verzoekjes te roepen, maar door zelf de partituur aan te leveren. Kleurpotloden, stiften en papier liggen klaar, spontaniteit is het sleutelwoord. Die spontane tekeningen worden vervolgens ‘vertaald’ naar muziek.

 • Voeltekeningen - KASK & Conservatorium
  Twee sessies: om 14:00 en 15:30 (duur: 60 min.)

  In het kader van haar afstudeerproject ging KASK- student Maïthé Truyens aan de slag met voeltekeningen. Kom zelf haar project ontdekken, samen met iemand die je kent. Zo gaan jullie per twee aan de slag om op basis van voelen, te tekenen.

 • Plakstad - STAM
  Doorlopend tussen 14:00 en 17:00

  De voortuin van het STAM wordt op 25 juni een heerlijke plakboel. Met kleurrijk plakband toveren we betonnen muren, stenen trappen en glazen wanden om tot een stad in de stad. Plakstad! Onder begeleiding spelen we met lijnen en vlakken, met textuur en volumes die doen denken aan de stad. We plakken skylines, stadsgezichten, plattegronden, stratenplannen, stadsranden, gebouwenmassa’s en postcodes! Alles kan, als het maar stedelijk is.

Praktisch

Alle activiteiten worden gratis aangeboden aan de buurtbewoners. Kom gerust langs, vooraf reserveren is niet nodig.

Afspraak aan de Bijlokesite aan de Godshuizenlaan 2 (Ingang STAM)

Vragen? geraldine.labeeu@debijloke.be - 0479 344 369

Bijlokesite = B’Rock Orchestra, Courtisane, Gent Festival
van Vlaanderen, International Opera Academy, JazzLab, KASK & Conservatorium, KASKcafé, KASKCINEMA, KIOSK, laGeste (Les Ballets C de la B + Kabinet K), LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, Ontroerend Goed, Open Design Course, Sabzian, SPECTRA Ensemble, STAM, STAMcafé, Symfonieorkest Vlaanderen