Podium
Locatie

Theaterzaal

Datum & Tijd

14 december 19:30 - 20:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop nu je ticket
Terug naar Programma

Aline Breucker & Quintijn Ketels / Side-Show

'Permit, oh permit my soul to rebel'
Tijdelijke schuilplaats voor ontspannen rebellie

Permit, oh permit my soul to rebel’ is het derde deel van Side-Shows ‘Trilogie van de verbeelding’. Na ‘Wonders’ (2013) en ‘Spiegel im Spiegel’ (2017) zet het multidisciplinaire gezelschap circus in als collectieve droommachine. Op scène vormen honderden kussens een cirkel waarin het publiek plaats kan nemen. Op, onder of in de kussens dromen we in verschillende nummers over de (on)mogelijkheid der dingen. Zo wordt de voorstelling een tijdelijke schuilplaats voor ontspannen rebellie.

Wat betekenen circus en spektakel zonder verrassing? Via een spel tussen aankondiging en uitvoering, gaat ‘Permit, oh permit my soul to rebel' op zoek naar het spectaculaire in het alledaagse, en het alledaagse in het spectaculaire.

‘Permit, oh permit my soul to rebel' is een relaxed performance. Dit betekent dat de voorstelling gecreëerd werd met het doel toegankelijk te zijn voor mensen die liever in een ontspannen omgeving naar het theater of circus gaan. De standaard theaterconventies gelden niet: toeschouwers mogen bijvoorbeeld bewegen en reageren tijdens de voorstelling. Sterke en plotse prikkels - stroboscopen, luide geluiden, enzovoort - worden vermeden. ‘Permit, oh permit my soul to rebel’ kan van nabij of veraf gevolgd worden en de deuren van de zaal blijven doorheen de voorstelling open - je kan dus probleemloos de zaal uit wanneer je dit wil.

Meer Festival van de Gelijkheid!