Sofababbel
Locatie

De Grote

Datum & Tijd

26 maart 14:00 - 15:30

Info

Nederlands gesproken

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Terug naar Programma

Aan tafel met Ish en Yasmien

Laat jouw stem horen tijdens deze interactieve talkshow met Ish Ait Hamou en Yasmien Naciri.
Ish en Yasmien nodigen een aantal boeiende gasten uit aan hun keukentafel. In dit gezelschap gooien ze hot topics op tafel over onze bij tijd en stond falende samenleving, gekoppeld aan een aantal pittige stellingen. Met stembordjes kan jij laten weten of je het wel of niet eens bent met de stellingen, en – nog interessanter – aangeven of je van mening verandert door wat er gezegd wordt aan de keukentafel.

Ish Ait Hamou was bij het grote publiek vooral bekend als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance, maar zijn liefde voor dans en choreografie gaat hand in hand met die voor woorden. In 2014 debuteerde hij met het boek Hard hart. Daarna bracht hij nog 4 andere boeken uit: ‘Cécile’, ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’, ‘Klem’ en ‘Het moois dat we delen’. We overdrijven niet als we zeggen dat Ish is uitgegroeid tot een geliefd auteur en household name. 

Yasmien Naciri ken je als @smienos, als marketeer, onderneemster, columnist en auteur van ‘Wij nemen het heft in handen’. Ze studeerde bedrijfsmanagement en meertalige professionele communicatie, richtte de hulporganisatie Amana vzw op, die in België en in Marokko actief is, en de Antwerpse jeugdwerking Fleks, die jongeren stimuleert om te ondernemen. 

Abdelkader Benali werd geboren in Marokko en kwam als kleine jongen naar Nederland. Op eenentwintigjarige leeftijd debuteerde hij met de roman 'Bruiloft aan zee', die meteen een succes werd. Vanaf dat moment waren niet alleen de ogen van literair Nederland op hem gericht; zijn werk werd in vele talen vertaald. Benali liet in de jaren erna ook van zich spreken als literatuurcriticus, verhalen- en toneelschrijver en dichter. Hij nam de tijd voor zijn opvolger 'De langverwachte', die in 2002 verscheen en die hem de Libris Literatuur Prijs opleverde. Sindsdien bleef hij met succes schrijven, maar waagde hij ook de stap naar televisie, waar hij menig programma presenteerde. Benali weet hoe het is om om te gaan met hoge verwachtingen en ondertussen jezelf opnieuw uit te vinden, telkens weer. 

Michael Van Peel is stand-up comedian, columnist, Vespa-reiziger en zelfstandige in hoofdberoep. De eindejaarsconferences “Van Peel overleeft” waarmee hij tien jaar lang door Vlaanderen toerde, werden  jaarlijks uitgezonden op Canvas en Radio 1. Tussendoor schreef hij columns voor de Standaard en de Morgen en bespeelde hij zowat alle podia der lage landen; van jeugdhuizen en cafés tot Lowlands en de Lotto Arena. Hij schreef het boek “Van Peel tot Evenaar” over zijn reis per Vespa naar Dakar, en “Nordkapp Stories” over mensen die met een geflipt voertuig naar de Noordkaap reisden. Een globaal pandemietje later trekt hij eindelijk opnieuw de zalen in met "Welcome to the Rebellion!"

Serine Ayari is een Belgische comédienne en actrice met Tunesische achtergrond. Ze durft al eens iets uit te proberen – zo was ze al vastgoedmakelaar, lerares Engels, medewerker voor het modelabel Louis Vuitton en TV-presentatrice van een belprogramma. En nog steeds zit ze niet graag stil. Haar comedycarrière kende direct een vliegende start en nu is er haar eerste full show ‘Still Standing’. Dat weerhoudt haar er niet van om ook als jurylid van De Slimste Mens en als redactielid voor De Ideale Wereld te werken. 

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en performer. In haar literaire debuut ‘Kruimeldief’ blikt ze samen met haar zus, illustratrice Zahra Eljadid, terug op een kindertijd waarin beiden zelden kind konden zijn. Het resultaat is een boek dat een poëtische en oprechte inkijk geeft in de jeugd van twee vrouwen die nooit genoeg mama hebben gehad. Deze slam poet neemt geen blad voor de mond en tijdens ‘Aan tafel met Ish en Yasmien’ laat ze te pas en te onpas van zich horen.

Programma Feest van het Falen