Workshops
Locatie

Triodos Bank

Datum & Tijd

14 december 16:00 - 17:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Aan de slag met degrowth

i.s.m. Triodos Bank

Wat zou er gebeuren als we afkicken van onze verslaving aan groei? In deze workshop ontdek je hoe dat eruit zou kunnen zien in de mode- en bankensector.  De kledingindustrie produceert bijvoorbeeld elk jaar gemiddeld 150 miljard kledingstukken, waarvan zo'n 30% nooit verkocht wordt. En van de bankensector wordt verwacht dat die ten alle kosten winst maakt. Kunnen we stoppen met produceren om te produceren? Samen met andere festivalgangers ga je  brainstormen over  hoe degrowth in de praktijk kan worden gebracht in de mode- en bankensector. Twee experten inspireren en geven de nodige informatie om deze denkoefening te maken. Janne Jooris leidt alles in goede banen.


Met Sarah Vandoorne, freelance journalist gespecialiseerd in een eerlijkere textielindustrie en auteur van het boek Kleerkastvasten. De textielketen ontrafeld, en Hans Stegeman, hoofdeconoom bij Triodos Bank.


Voor het programma van Triodos Bank mag je rechtstreeks naar WATT The Firms (Nieuwewandeling 62) gaan, je hoeft hiervoor niet eerst langs De Vooruit te passeren.

Meer weten over degrowth?

Combineer deze workshop met het panel over degrowth, 13u30 tot 15u00 in Amsab-ISG, met Aylin Koksal, Hans Stegeman, Steven Vromman en Lara Ferrante.

meer info
Gratis studentendag

Ben je student en wil je het Festival op donderdag 14 december bezoeken? Op vertoon van een geldige studentenkaart voor het schooljaar 2023 - 2024 maak je het Festival gratis mee.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!