Kosten

1

Moeilijkheid

Gemakkelijk te organiseren door een beperkte groep, ideaal om mee te starten als je nog niet veel ervaring hebt in het organiseren van evenementen.

Thema's

Solidariteit

Samen(k)leven

Sharing is caring! Geef aan welk materiaal je willen uitlenen of delen met je buren door de deelstickertjes.
Inhoud

Is het niet onnozel dat élk huisgezin een boormachine aankoopt, terwijl je even goed bij je buren kan aanbellen en dat van hen kan gebruiken? Zeker wanneer je bedenkt dat 1 op 3 huishoudens in België alleenwoners zijn én dat we in een verstedelijkte samenleving wonen (voor de goede verstaander: dicht bij elkaar) is het maar al te belachelijk dat je zelf het volledige gamma aan huishoudtoestellen, speelgoed, tuingerief … in huis haalt.

Een pak gereedschap heb je écht niet elke dag nodig (of bak jij élke dag wafels terwijl je buur élke dag zijn gras maait?).

Delen van kostbaar goed is niet alleen een positief alternatief voor de dolgedraaide consumptiemaatschappij. Maar ook een fijne manier om je buren te leren kennen en het sociale weefsel in de buurt te versterken. Hol dus niet blindelings naar de winkel wanneer je een huishoudtoestel niet hebt, maar bel even aan bij je buren. En vraag of je dat van hen mag lenen.

Om daartoe bij te dragen verdeelt Curieus deze deelstickertjes. Een waslijst aan aantrekkelijke pictogrammen die je op jouw brievenbus kan kleven. Zo geven sociale zielen aan elkaar te kennen welk materiaal ze willen uitlenen of delen. Alsjeblieft, dank je wel.

Hoe begin je eraan?

Buren dichter bij elkaar brengen én hen aansporen om te delen in plaats van altijd alles nieuw aan te kopen, dat klinkt als muziek in oren. En dus kan je met de Deelstickertjes schitteren in jouw buurt.

Vraag de stickertjes aan bij Curieus en verdeel ze onder je buren!

Hou rekening met

Over welke stickertjes gaat het?

Eenvoudige pictogrammen van een frigobox, fietspomp, aperitieftafels, frietketel, kruiwagen, ladder, tent, tuinslang, verhuisdozen, tuintafel, verrekijker, parasol, wafelijzer, grote kookpot, champagneglazen, lichtslinger … 

Een rits items die je in je huishouden en tuin … kan gebruiken. Maar die je niet elke dag nodig hebt. En dus perfect kan delen met je buren.

Extra info

Wil jij van jouw buurt een warme Curieusbuurt maken?

Bestel dan jouw portie Deelstickertjes via info@curieus.be.