Kosten

2

Moeilijkheid

Er is geen moeilijkheidsgraad bepaald voor deze activiteit.

Thema's

Verbinding

Permanent breakfast

Het idee is simpel. Ontbijt met een groep mensen op een specifieke plek en creëer interactie met je buurt of vestig de aandacht op jouw project idee.
Inhoud

Permanent breakfast is een idee van een groep kunstenaars. Hun idee is simpel. Door steeds met een grotere groep mensen te ontbijten creëer je interactie met je omgeving, de buurt, voorbijgangers en vestig je de aandacht op jouw project idee.

Een mooi voorbeeld is ‘Picknick the streets’. Een groep burgers organiseerde herhaaldelijk picknicks op de Anspachlaan in Brussel om deze autovrij te krijgen. En dat is gelukt!

Hoe begin je eraan?

Permanent Breakfast heeft spelregels.

Vijf mensen eten samen ontbijt in de publieke ruimte. Eén iemand heeft de anderen uitgenodigd.

Het ontbijt is herkenbaar als 'ontbijt' (stoelen, tafels, tafelkleed…) en is een opzichzelfstaand initiatief dat publiek toegankelijk is.

De gasten nodigen zo snel mogelijk 4 nieuwe gasten uit op een ontbijt dat zij organiseren. De organisator staat in voor de kosten.

De ontbijters leggen uit aan voorbijgangers waar ze mee bezig zijn.

Bij onvoorziene omstandigheden probeer je zo snel mogelijk een nieuwe datum te prikken.

De organisator gaat na welke wettelijke regels gelden op die plaats waar het ontbijt zou plaats vinden.

Het ontbijt zelf kan je organiseren als potluck: iedereen brengt iets mee van thuis. Of je zoekt sponsors in de buurt die hun steentje (of pistolet) willen bijdragen.

Logistiek: tafel, stoelen, servies, bestek en koffie zijn de basis. Het ontbijt zelf kan zo basic of uitgebreid worden als je zelf wil.

Promo: Deze actie is vrij lokaal. Hou daar rekening mee in je communicatie. Het heeft geen nut om je bericht op sociale media te sponsoren voor heel de provincie of je flyers zeer wijd te verspreiden. Maar affiches lokaal zijn wel een must.

Stel een persberichtje op, verspreid dat een eerste keer twee weken voor je activiteit. De dag voor het Permanent Breakfast bel je nog even actief jouw lokale perscontacten op en verstuur je een nieuwe persmededeling. Vergeet ook het gemeentelijk infoblad niet.

Praat erover, wees fier op je Permanent Breakfast. Je kan nooit genoeg lawaai maken over jouw Curieusactiviteit! Nodig persoonlijk buurtbewoners en verenigingen uit.

Denk na wie je graag wil meenemen naar het ontbijt (buurman/vrouw, zus, broer, vriend/vriendin…). Breng hen mee en laat je ontbijt groeien.

Hou rekening met

Betrek zeker de buurt waar je neerstrijkt bij je breakfast. Als je ideeën hebt voor een betere buurt, dan kan dat niet zonder de buurtbewoners en eventuele verenigingen die daar gehuisvest zijn.

Extra info

Meer weten over Permanent Breakfast? https://www.permanentbreakfast.org/nl/