Kosten

1

Moeilijkheid

Gemakkelijk te organiseren door een beperkte groep, ideaal om mee te starten als je nog niet veel ervaring hebt in het organiseren van evenementen.

Thema's

Duurzaamheid

Kluskescatalogus

Sla de handen in elkaar en richt samen met je buren een ‘kluskescatalogus’ op.
Inhoud

Zelf heb je misschien twee linkerhanden, maar kan je wel ongelofelijk lekkere taarten bakken? En je buur die kweekt misschien de sappigste tomaten, terwijl je overbuur een hangmat kan knopen. Sla de handen in elkaar en richt samen met je buren een ‘kluskescatalogus’ op. Lijst elkaars talenten op en giet het in een leuke vormgeving.

Tank een beetje inspiratie bij SAMEN(k)LEVEN, de deelstickertjes van Curieus, misschien kan jij met jouw buren talentstickertjes maken? Met eenvoudige heldere pictogrammen op kleine stickertjes kunnen buren aangeven waarin ze goed zijn of waarvoor ze hulp kunnen gebruiken. Je kan deze waslijst aan aantrekkelijke pictogrammen op jouw brievenbus kleven. Het verlaagt bovendien de drempel om even bij elkaar aan te bellen.

Hoe begin je eraan?

Eerst en vooral begin je met het verzamelen van al je buren hun talenten. Verzamel een groepje enthousiastelingen, en ga in jouw buurt letterlijk aan elke deur aanbellen. Op zaterdagvoormiddag heb je de meeste kans om gezinnen thuis te vinden. Leg in eigen bewoordingen het initiatief uit. En straal vooral enthousiasme uit, voor je buurt en de Deelstickertjes. Ga elk huis af met een leuk team en denk in groep na wie voor welke activiteit het meest geschikt is. Misschien woont op nummer 18 wel een super sterke buur voor het openen van elke pot appelmoes? Of misschien woont op nummer 67 wel iemand met de groenste vingers van het land? Wie zal het zeggen? Op deze manier leer je elkaar bovendien ook wat beter kennen en versterkt het groepsgevoel! Twee vliegen in één klap!

Vervolgens lijst je alles op. Contacteer zeker je provinciaal Curieussecretariaat voor de hulp bij het uitdenken van een leuk concept. Dit kan een flyer zijn of een poster. Het zou leuk zijn als je nadien alle buren een versie te bezorgen om aan hun raam te hangen. Zo heb je niet alleen een mooi overzicht van wie waar woont, maar heb je ook direct een idee waar je terecht kan bij vragen! Gedaan met het gesukkel 😉

Hou rekening met

Niet elke burger wil prijsgeven wat hij/zij in huis heeft of waar hij/zij woont. Hou rekening met de nood aan privacy. Wel kan je achteraf een flyer of poster in de bus steken. Op deze manier voelen ze zich toch ook verbonden en wie weet bellen ze op een dag wel aan je eigen huis aan!

Over de kostprijs

Buiten de kosten van de uiteindelijk catalogus, kan je deze activiteit volledig gratis doen. Je kan zelf kiezen hoe je deze catalogus uitwerkt en dus ook de kostprijs.

Extra info

Niet elke burger wil prijsgeven wat hij/zij in huis heeft of waar hij/zij woont. Hou rekening met de nood aan privacy. Wel kan je achteraf een flyer of poster in de bus steken. Op deze manier voelen ze zich toch ook verbonden en wie weet bellen ze op een dag wel aan je eigen huis aan!