100In1Day Belgium

Op zaterdag 17 juni 2023 is het feest! Die dag overspoelen we Vlaanderen en Brussel met 100 creatieve en verbindende acties op 1 dag.

Say what?! 100 acties op 1 dag? Jazeker! Na eindeloze coronagolven is het tijd voor een vreugdegolf van formaat.

100in1Day Belgium - 17 juni 2023

Ga aan de slag met jouw straat of buurt en zorg mee voor een dag vol verbinding! Heb je nog niet echt een idee wat te doen maar wel veel goesting? Laat je inspireren door onze lijst met maar liefst 100 mogelijke acties!

Alles over 100in1Day Belgium 2023
Wat is 100In1Day?

100In1Day is hét feestje van de geëngageerde doener. Op deze dag zetten we ideeën om in daden. Zo verbinden we mensen met elkaar en met hun leefomgeving. Samen zetten we creatieve, duurzame en innovatieve acties op om de buurt een beetje mooier te maken.

100In1Day is bij uitstek een dag waarop we samen aan de slag gaan. Als buurtbewoner, buurtcomité, organisatie of burgerinitiatief. Als jeugdbeweging of als lokaal bestuur. Iedereen met een hands-on mentaliteit en een vleugje creativiteit is welkom om mee te doen.

Dat doen we niet alleen. Wist je dat de 100In1Day community deel is van een internationale beweging? 100In1Day is in 2012 opgericht door jongeren in Bogotà, Colombia. Ze vieren nog jaarlijks deze dag – samen met tientallen andere landen die zich sindsdien aansloten bij de beweging. Zoals Brazilië, Canada, Chili, Spanje en België dus!

100in1Day wil laten zien dat burgers ook met kleine interventies een grote impact op hun leefomgeving kunnen hebben: 'the next big thing will be a lot of small things'. De ideeën die door 100In1Day worden aangewakkerd en de connecties die tussen mensen en organisaties gemaakt zijn, blijven ook na de jaarlijkse feestdag nazinderen. Zo hoopt 100In1Day de interactie tussen burgers en steden op een innovatieve en duurzame manier te veranderen.

100In1Day website
Neem contact met ons op!

Broed je op een geniaal idee? Heb je vragen?

Stuur een mailtje naar de Curieus community builder van jouw regio.

Antwerpen: stuur een mailtje naar Laura

Brussel: stuur een mailtje naar Curieus

Limburg: stuur een mailtje naar Peter

Oost-Vlaanderen: stuur een mailtje naar Shirin

Vlaams-Brabant: stuur een mailtje naar Joris

West-Vlaanderen: stuur een mailtje naar Peter

Heb je algemene vragen over 100In1Day? Neem contact op met Sanne.