100In1Day Belgium

100In1Day Belgium is dé feestdag van de actieve burger! 100In1Day Belgium maakt deel uit van de internationale burgerbeweging 100In1Day, die gelooft in de kracht van actieve burgers om de eigen leefomgeving op een positieve, duurzame en innovatieve manier te veranderen. Curieus fungeert als katalysator en lanceert binnenkort de vierde editie van 100In1Day Belgium!

Dit was 100In1Day Belgium 2021...
  • 100 kijkdozen in het STAM (Gent)

  • 35 Vensterverhalen (Vlaanderen en Brussel)

  • 6 geocache-routes (Vlaanderen)

  • 3 plantenbibliotheken (Limburg)

  • 72 Zinnen van mijn Leven (Vlaanderen)

  • ... creatieve (buurt)workshops, exposities, plantenbibliotheken, guerilla krijtacties en vele andere kleine en grote acties in Vlaanderen en Brussel

Veel dank aan alle betrokken burgers, buurtcomités, kunstenaars, organisaties... kortom aan iedereen die meegewerkt heeft aan 100In1Day Belgium 2021!

Naast de enthousiaste acties van lokale Curieus groepen kon 100In1Day Belgium rekenen op aanstekelijk engagement van o.a.: Agentschap Integratie en Inburgering, Arktos, Buurtcentra Leuven, Districtsbibliotheken Antwerpen, HAL5, Cirkus in Beweging, VFG, Netwerk Aalst, STAM, Opvangcentrum Westakkers, Babelbühne, Lesliesaurus, Voedselteams, Buurtwerk Dinamo, Booms Welkom, Stadsakker en vele andere geëngageerde burgers.

Facebookpagina 100In1Day Belgium
Heb jij een creatief en verbindend idee voor 100In1Day Belgium?

Wil jij de handen uit de mouwen steken en iets veranderen in je buurt, gemeente of stad? Dien je idee in en we bekijken samen hoe we jouw idee waar kunnen maken. Je wordt gratis en voor niets ook deel van een geëngageerde internationale community!

Ik dien mijn idee in
Zelf aan de slag: laat je inspireren door onze databank boordevol geniale buurtinitiatieven

Heb jij een positief en verbindend idee maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Of laat je je graag inspireren door reeds bestaande initiatieven? Neem een kijkje op onze inspiratiebank boordevol verbindende buurtacties.

Toon me de inspiratiebank
Minstens één keer per jaar ideeën omzetten in actie

100In1Day werd op 26 mei 2012 opgericht door een groep studenten in Bogota, Colombia. Er vonden die dag meer dan 250 stedelijke interventies plaats in de Colombiaanse hoofdstad! Een krachtig fenomeen was geboren. Sindsdien is de beweging uitgewaaierd naar meer dan 31 steden over de hele wereld.

Hoewel de nadruk van 100in1Day op kleine acties ligt ( 'the next big thing will be a lot of small things' ), wil de beweging aantonen dat burgers ook met kleine interventies een grote impact op hun leefomgeving kunnen hebben.

100In1Day brengt lokale organisaties, burgerinitiatieven, buurtcomités, kortom iedereen die zin heeft om uit te wisselen over innovatieve en creatieve ideeën voor een warme samenleving samen. Daarnaast probeert 100In1Day om minstens één maal per jaar ideeën om te zetten in actie.

Vaak blijven de ideeën die door 100In1Day werden aangewakkerd en de connecties die tussen mensen en organisaties gemaakt werd, ook na de jaarlijkse feestdag nazinderen. Zo hoopt deze beweging de interactie tussen burgers en steden en gemeenten op een innovatieve en duurzame manier te veranderen.

Bekijk de internationale website 100In1Day